Even voorstellen Erik de Haan

Ik ben Erik de Haan en 56 jaar oud. Ik werk al ruim 38 jaar bij Natuurmonumenten en daarvan 25 jaar als boswachter in de Vechtplassen. Ik ben getrouwd met Liesbeth en we hebben twee dochters Suzanne en Angela.

Over hoe het zo gekomen is.Het begon ooit met een terriër die in ons gezin kwam toen ik denk ik nog maar een paar jaar was. Daarna kwam een witte keeshond. Deze hond was van mij en ik “trainde” met deze hond. Toen ik veel later met ons jonge gezin buiten ging wonen kwam er een ruwharige Hollandse herder. Het werd een grote reu met de naam Victor. Dit was een echte hond en hiermee werd I.P.O. getraind. Pakwerk en speuren hadden onze voorliefde.

Victor was een sterke moedige hond  en de natuurlijke aanleg voor beschermen was ruim aanwezig, wat overigens goed van pas kwam. Hij kon perfect schakelen tussen wat goed en kwaad was. Na 15 en half jaar hebben we hem in moeten laten slapen. Hij was voor mij een doorlopende leerschool.
We hadden inmiddels ook al enige tijd een adoptie Jack Russell met de naam Jip.

Omdat inmiddels door mij gejaagd werd moest er een nog jachthond bijkomen.Wel een ruwharige. Onze keus viel op de Korthals Griffon , een puppy teefje met de naam Lummy (roepnaam Rebel) was een feit. Puppycursus werd gedaan en al  snel volgde KNJV training en proeven. Ook werd er geapporteerd tijdens de jacht en het stöberen, vaak samen met Jip, op de vos was een vast ritueel . Via de oefendagen van de Griffonclub kwamen we in aanraking met veldwerk . Deze tak van sport was voor mij kicken maar Rebel kon er ondanks verwoede pogingen niet echt warm voor lopen. Ze was al te braaf. De afgelopen jaren  met goed resultaat veel proeven en maps gelopen. Ook zweetwerk was haar afdeling.

Ze is nu 8 jaar. Zo’n anderhalf jaar geleden belt Joop van Bokhoven mij op dat hij nog een mooie reu uit het nest van Mia had en dat het een goede hond voor mij was. Ik was al snel bezweken voor de charmes van Enrico Karel of Coopers Border. Rico blijkt veel aanleg en passie voor veldwerk te hebben maar ook KNJV training en de praktische jacht hebben zijn passie.
 

Ik wil graag een bijdrage leveren als wedstrijdsecretaris voor de Korthals Griffon en de Griffonclub. Ik ben van mening ben dat deze actieve en lieve huishond ook de allround jachthond moet blijven waar die voor bedoeld was.