Even voorstellen Wenny Schreur

Mijn naam is Wenny Schreur, gehuwd en een zoon. Woonachtig in Joure (Friesland).
Vanaf 1998 ben ik in het bezit van Korthals Griffons. Ooit begonnen met een Schipperke maar nadat deze stierf ben ik jaren hond”loos” geweest. En toch blijft het dan in je achterhoofd zitten dat een viervoeter in huis wel heel erg fijn is.
In 1998 werd er besloten om een Korthals Griffon aan te schaffen, een eerlijke en heerlijke gezins- jachthond. Het moest een hond met snor en baard worden waarmee gejaagd kon worden.
Er werd besloten naar Frankrijk Bonnières af te reizen om mijn eerste Korthals Griffon op te halen. Zijn naam werd Oro des Plaines du Mare à l’Eau.
  • Met Oro heb ik diverse activiteiten ondernomen en diverse diploma’s werden behaald van Nederlands Kampioen op show, KNJV B- diploma, Veldwerk 1e U’s, CAC’s, CACIT’s. Oro werd jammer genoeg maar 7 jaar.
  • In 2001 kwam Sueña Mafia des Plaines du Mare à l’Eau, uit dezelfde kennel als Oro. Ik zag haar en van de 13 was zij het, het advies was om het niet te doen, maar ik wist het zeker! Met Sueña heb ik zoveel als in mijn kunnen lag ondernomen. Van show, KNJV, veldwerk,apporteerproeven in België en Frankrijk. Van 9-voudig exterieurkampioen, waaronder WERELDKAMPIOEN, KNJV diploma’s, veldwerk kwalificaties en apporteerbrevetten.We hebben een tweetal nestjes met haar gefokt. Ze werd bijna 14.
  • In 2012 heb ik een pup uit Bretagne gehaald en zij kreeg de naam Hestrell du Prince deLambesc du Hainaut. Een wervelstorm, in huis de rust zelf maar buiten…. Ook met haar wordtgetraind. Van KJV, show, apporteerproeven tot veldwerk.We werden uitgenodigd door de Franse Griffonclub om bij de Derby van de TAN in Bordeaux deel te nemen, om te strijden voor beste de jeugdhond van Frankrijk.Afgelopen november 2015 heeft ze haar eerste nestje gehad. En uit dit nest heb ik een pup aangehouden met de naam Kaya Hestrell du Coin de la Bruyère. Ook zoals eerdergenoemde honden zal ik weer van alles met haar ondernemen. Momenteel doen we KJV training, we gaan naar de Clubmatch, en nog een enkele show, we gaan naar de TAN en doen mee met apporteerproeven, de JAT en daarna hopelijk veldwerken. Dus genoeg in het verschiet!

Sinds december 2015 verzorg ik, met het redactieteam, het clubblad van de N.K.G.C. Dit doe ik met pleziern zolang de copy maar tijdig wordt aangeleverd en we steeds weer mensen weten te enthousiasmeren om mee te helpen zal ik dit nog wel lang volhouden.
Omdat de redactie erg afhankelijk is van het bestuur, inzake planning en organisatie om u goed te kunnen informeren van alle activiteiten e.d., heb ik me kandidaat gesteld als bestuurslid. Om zo de lijntjes tussen bestuur en leden nog korter te houden en efficiënter te kunnen werken.