nieuws 

Laatste updates en nieuwsfeiten van 2018

 

Het Europees Kampioenschap Veldwerk voor Griffons 2018 zit er weer op. Frankrijk was dit jaar gastheer en ontving de deelnemers in de voor velen bekende velden rond Heudicourt. Helaas moest de Italiaanse equipe door medische problemen van een voorjager en de keurmeester verstek laten gaan, zodat slechts drie landen om de Europacup konden strijden.
Ook uit Heudicourt was koning winter pas recent vertrokken, en was de begroeiing nog pril. Op sommige velden was de patrijzenstand ver beneden de traditioneel bekende norm, op andere gelukkig nog steeds aanzienlijk.
Helaas slaagde op de eerste wat grauwe, winderige en soms zelfs regenachtige dag niemand er in om een punt te maken. In de ene groep doordat er geheel geen wild verscheen, in de andere groep kregen wel  bijna alle voorjagers  kans op wild, maar zagen geen kans dit te benutten.

Op de tweede dag werden we op een geheel ander weertype getrakteerd. De  wind was gedraaid en minder heftig geworden en de zon was gaan schijnen.

Voordat we echter de velden in trokken werd de mooiste griffon teef en griffon reu door de bekende Franse keurmeester mevr. Rochebeuf uit alle deelnemende en reserve honden uitgekozen.

Voor de tweede maal op een Europees Kampioenschap werd Mia van de Woltdonk, voorgebracht door Barbara v.d. Burgt uitgekozen tot beste teef van het kampioenschap. Jourdan L du Rouisseau de Rossignol, een Belgische reu voorgebracht door J.Haro werd aangewezen als mooiste reu en uiteindelijk mooiste griffon van het kampioenschap. 

Na de exterieur keuring vertrokken deelnemers en publiek (de Nederlandse delegatie was 15 man/vrouw sterk) naar de velden. Er was van veld gewisseld, zodat bijna iedereen toch over twee dagen bezien dezelfde wildkansen kreeg.

Ook de patrijzen wilden kennelijk van de zon genieten, want twee combinaties slaagden er in om een prachtig punt te maken. 1e U was X. Debret met Ibis de la legende du Grype.
Ons lid Luc Daems, uitkomende voor België, vierde zijn verjaardag het weekend en zijn Lasceau van  de Uilenberg bekroonde dat met een wel verdiende 2de ZG.