Activiteiten

De Kampioenschaps clubmatch

Elk jaar, rond mei of juni, organiseert de vereniging een officiële  kampioenschapsclubmatch. Het is elk jaar weer een gezellige familiedag, waarbij een groot aantal Korthals Griffons te zien is. Wilt u eens komen kijken? U bent van harte welkom! Voor informatie kunt u terecht bij één van de bestuursleden of kijk in de agenda of bij NIEUWS.

De jonge hondendag  KNJV oefendag

In het najaar organiseert de Fokbegeleidingscommissie van de Nederlandse Korthals Griffonclub onze "jonge hondendag"

Oefendagen KNJV

Jaarlijks houden wij twee KNJV oefendagen. Tijdens deze dagen nemen wij de diverse KNJV-proeven door, zodat duidelijk wordt waar eventueel voor de proef nog extra op getraind zou moeten worden. Waar mogelijk proberen wij ook oplossingen voor problemen aan te dragen.

De Koninklijke Nederlandse Jagers vereniging-proef

Jaarlijks houden wij onze KNJV (Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging) proef, speciaal voor Korthals Griffons (de aatste jaren i.s.m. de Cesky Fousek vereniging Nederland).

Fokkersberaad

De vereniging organiseert sinds enkele jaren een fokkersberaad. Het is de bedoeling om op deze dag met fokkers en andere belangstellenden om van gedachten te wisselen over de nieuwe generaties Korthals Griffons. Deze dag zal in het teken staan van alle disciplines die met de Korthals Griffon gedaan kunnen worden. (jacht, schoonheid, werkeigenschappen).

Oefenen in veldwerk

Jaarlijks geeft de vereniging instrukties in veldwerk voor jonge honden en onervaren griffonniers. Onervaren griffonniers kunnen/mogen tevens voor informatie over veldwerk contact opnemen met de heer J.B.Hassink 0345- 642312.

Veldwedstrijden

In het najaar worden traditioneel onze veldwedstrijden gehouden Meestal in de Hoekse Waard. Het internationale karakter bengt hierbij vaak iets extra's. Veel Fransen en Belgen en soms zelfs Spanjaarden en Italianen komen met hun honden naar onze wedstrijden.

Prijzen en bekers

De vereniging heeft voor de winnaars van wedstrijden speciale bekers ter beschikking gesteld. Over de historie van deze bekers kunt u meer lezen in het boek 100 jaar Korthals-Griffon van de heer F.W. Dirker, te verkrijgen via onze shop